Drâmbă Iuliană-Andreea este medic rezident la Unitatea Primiri Urgente din cadrul Spitalului “Sf. Spiridon” din Iași iar în această seară a fost omul potrivit la locul potrivit.

Tânăra se afla la plimbare în zona Podu Roș atunci când a avut loc un accident auto, soldat cu o victimă: o tânăra șoferiță. Medicul nu a stat pe gânduri și până la sosirea echipajelor de salvare a acordat primul ajutor șoferiței care se răsturnase cu autoturismul pe care il conducea în urma coliziunii cu o ambulanță.

“Accident rutier în care a fost implicat șoferul, o femeie de aproximativ 25 de ani, nepurtătoare de centură de siguranță, cu traumatism craniocerebral fără pierderea cunoștinței, contuzie toraco-abdominală, plăgi tăiate multiple (de la parbriz), traumatism antebraț drept. Tânăra se deplasa din direcția Aleea Rozelor spre Șoseaua Nicolina, ambulanța se afla în misiune cu semnalele acustice în funcțiune pe Șoseaua Nicolina (baza podului), tânăra nu a acordat prioritate ambulanței, în urma impactului mașina s-a răsturnat și a rămas pe cupolă. Tânăra încerca să iasă pe geam și am reușit să sustrag victima din autovehicul. Împreună cu echipajul SAJ aflat în misiune am imobilizat victima cu guler cervical și am așezat-o pe targa metalică”, a relatat tânăra rezidentă aflată la fața locului in momentul acccidentului, potrivit Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.