Astăzi, patrula de jandarmi angrenată în misiunea de menținere a ordinii publice în zona instituțiilor de învățământ, a depistat în parcarea de langă Colegiul Tehnic “Mihail Sturdza” din Iași, un bărbat care avea în lesă 2 câini din rasa amstaff, unul dintre ei neavând botniță.
Bărbatul în cauză acosta elevele colegiului, împărțindu-le pliante de promovare a unui studio de videochat din Iași.
După verificarea identității cu aplicația E-DAC, pe numele numitului G. V. a fost identificată o semnalare, motiv pentru care, jandarmii l-au condus la Secția 5 Poliție, pentru verificări amănunțite, apoi au procedat la executarea controlului corporal preventiv, asupra persoanei fiind găsită o folie de aluminiu împăturită, în interiorul căreia s-a găsit o substanță vegetală de culoare brun-verzuie.
Având în vedere aspectele constatate, persoana a fost condusă la sediul Secției 5 Poliție, fiind întocmite actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de deținere fără drept de substanțe cu efect psihtrop, fiindu-i aplicată și sancțiunea contravențională pentru nerespectarea legislației privind regimul câinilor periculosi.
La misiune au participat jandarmii: Alexandru, Andreea și Codrin, manifestând vigilență și profesionalism în mentinerea siguranței adolescenților.