Un bărbat din Lunca Cetățuii a efectuat o depășire riscantă și a băgat 3 oameni în spital. S-a intervenit cu elicopterul SMURD în cazul uneia dintre victime.

“La data de 4 decembrie 2023, în jurul orei 07:50, pe DE 581 (DN 24), în zona intersecției cu DC 88, în apropiere de localitatea Ireasca, din județul Galați, a avut loc un accident rutier soldat cu 3 victime.

Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci și de către cei de la Serviciul Rutier s-a stabilit faptul că un bărbat, cu vârsta de 52 de ani, din satul Lunca Cetățuii, județul Iași, în timp ce conducea un autovehicul pe DE 581, având direcția de deplasare către municipiul Tecuci, în zona intersecției cu DC 88, s-ar fi angajat în efectuarea unei manevre de depășire al autovehiculului din fața sa, iar când a pătruns pe sensul opus de mers ar fi intrat în coliziune frontală cu un autoturism, care era condus de un bărbat, cu vârsta de 39 de ani, domiciliat în municipiul Tecuci.

În urma acestui eveniment rutier au fost rănite 3 persoane, fiind vorba despre cei doi conducători auto și de o femeie, cu vârsta de 51 de ani, pasager în primul autovehicul. Victimele au primit îngrijiri medicale la fața locului, unde a fost solicitat și elicopterul S.M.U.R.D., al cărui echipaj medical a preluat bărbatul, de 39 de ani și l-a transportat la spital. Celelalte două persoane rănite au fost preluate și transportate la o unitate spitalicească de către echipajele medicale de la ambulanță.

Conducătorilor auto li se vor preleva mostre de sânge la unitățile spitalicești, în vederea stabilirii alcoolemiei.

După efectuarea cercetării la fața locului și degajarea părții carosabile, traficul va fi reluat, pe ambele sensuri de mers, întrucât la acest moment se circulă dirijat.

De asemenea, în cauză va fi întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc acest eveniment rutier”, se arată în comunicatul transmis de către IPJ Galați.