Un bărbat din Iași a fost la un pas de moarte după ce a picat din picioare, la muncă. Colegii bărbatului l-au resuscitat și au anunțat imediat la 112 incidentul. Bărbatul lucra în incinta Comat din Dacia.

“Pacient de 39 ani, aflat la locul de muncă, cunoscut cu hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, angină microvasculara, tabagismu activ, a prezentat dispnee, durere toracică, episod sincopă ulterior inconștient, cu manevre de resuscitare efectuate de către colegii săi (MCE,ventilație gură la gură) găsit în fibrilație ventriculară,cu reluarea ROSC după 57 minute cu frec cardiacă. După reluarea ROSC, pacientul prezintă reflex de deglutiție, deschide ochii, mișcă membrele superioare și inferioare motiv pentru care a necesitat sedare și s-a instaurat suport inotrop pozitiv.
Pacientul a fost recent investigat cardiologic pentru dureri toracice în perioada 06.04 – 08.04, inclusiv cu coronarografie – normală. Colegii i-au salvat viața, sperăm să supraviețuiască”, a declarat Prof. Dr. Diana Cimpoesu.