La data de 16 octombrie 2023, în jurul orei 12:34, Poliția Municipiului Tecuci a fost sesizată telefonic, prin intermediul S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că într-o scară a unui bloc de locuințe situat pe strada 1 Decembrie 1918, din municipiul Tecuci, a izbucnit un incendiu.

Polițiștii care au ajuns în scurt timp la fața locului au asigurat un perimetru de siguranță pe timpul intervenției echipelor de pompieri care au lichidat incendiul.

Toate persoanele care locuiesc în acest bloc au fost evacuate și nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, incendiul soldându-se cu pagube materiale, respectiv distrugerea panoului electric și a unei uși de acces la subsolul blocului, precum și alte bunuri aflate pe coridor.

În urma cercetărilor efectuate, precum și a vizionării unei înregistrări video de la o cameră de supraveghere aflată la parterul blocului, s-a stabilit că incendiul ar fi fost provocat cu intenție de un minor, care ar fi incendiat un cărucior pentru transportul copiilor aflat pe coridor.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere prin incendiere, iar, în cursul dimineții de astăzi, 17 octombrie, polițiștii au identificat minorul care apare în înregistrarea video, fiind vorba despre un copil, de 9 ani, cu domiciliul în municipiul Tecuci.

Acesta a fost condus, împreună cu mama sa, la sediul Poliției Municipiului Tecuci, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc acest incident și pentru luarea măsurilor legale.