Un bărbat în vârstă de 47 de ani, diagnosticat cu accident vascular cerebral ischemic acut, a avut nevoie urgentă de o intervenție salvatoare, fiind transferat la SCJU Suceava cu elicopterul SMURD, de la Spitalul Județean de Urgență din Cluj chiar în Sâmbăta Mare. Pacientul fusese refuzat anterior de alte 5 centre de radiologie intervențională din cauza fie a lipsei chiturilor pentru efectuarea intervenției, fie din cauza lipsei de personal.

Simptomatologia pacientului a debutat la ora 11:30. A fost efectuată tromboliza ( administrare de medicamente care dizolvă cheagul de sânge ) la ora 14 la spitalul din Cluj.

Pentru nu s-a înregistrat o ameliorare semnificativă a simptomatologiei, s-a decis transferul pacientului la Spitalul Clinic Județean Suceava pentru extragerea cheagului de sânge de la nivelul vasului cerebral afectat de către echipa de la Radiologie Intervențională.

Echipa care a contribuit la acest succes a fost formată din medici din UPU, neurolog (dr Ana Burcă, medic anestezist dr. Tiron Crina, radiologi interventionisti dr. Cătălin Lulciuc și dr. Mircea Gabriel, asistenți Serediuc și Lucanu).