Pompierii militari vasluieni au intervenit cu cinci autospeciale și echipaje specializate, pentru salvarea și acordarea primului ajutor în cazul a două persoane căzute într-un canal colector din localitatea Ștefan cel Mare, comuna Ștefan cel Mare. La intervenție au participat și două ambulanțe aparținând SAJ Vaslui.
La sosirea echipajelor de intervenție au fost găsite două victime căzute în canalul colector (canalul avea o adâncime de circa șase metri), ambele persoane fiind acoperite de apă. Victimele erau în stare de inconștiență.

Echipajele de salvare au coborât și au extras prima victimă, un bărbat în vârstă de 54 ani. Pacientul era în stare critică și inconștient, astfel că imediat au fost începute manevrele de resuscitare, după câteva minute victima răspunzând pozitiv. Victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.
Cea de-a doua victimă, un bărbat în vârstă de 57 ani era blocat în canal și se afla în stare de inconștiență. Salvatorii au reușit să extragă victima, imediat fiind începute manevrele de resuscitar.

Din nefericire, la ora 13:23, medicul de pe ambulanța SMURD a fost nevoit să declare decesul bărbatului, victima nerăspunzând manevrelor de resuscitare.
Cauzele și circumstanțele producerii acestei situații de urgență sunt cercetate de instituțiile abilitate în acest sens.