Nenorocirea s-a petrecut luni seară, în localitatea Lozna. Cei doi copii se jucau în bucătăria casei în care locuiau. Mama acestora se afla în curtea casei, iar micuții ar fi fost supravegheați de o mătușă de a lor.
“Era singur când a căzut. Se juca cu frățiorul lui. Oala era pe jos și ei se jucau pur și simplu. A căzut și l-a scos sora mea din oală. Eu eram afară, făceam curat în curte”, a declarat mama copiilor, în vârstă de 24 de ani.
Tânăra, în stare de șoc, a sunat imediat la 112 și a cerut ajutorul, spunând că cei doi frățiori au căzut în oala cu ciorbă clocotită. O ambulanță a preluat micuții și i-a transportat întâi la Spitalul Dorohoi. Fratele mai mic a rămas la Dorohoi, acesta fiind doar stropit pe picioare de lichidul fierbinte. Cel de trei ani, însă, a fost trimis de urgență la Botoșani. Din cauza stării lui a fost solicitat echipajul SMURD cu medic, care l-a preluat și transportat inițial la Botoșani.
“Echipajul de terapie intensivă mobilă a fost solicitat pentru un copil de trei ani cu arsură gradele I, II și III pe aproximativ 30% suprafață corporală. A fost adus în serviciul UPU Pediatrie pentru tratament de specialitate și urmarea protocolului corespunzător acestuia. Stabil hemodinamic”, a precizat medicul primar medicină de urgență Ramona Guraliuc, coordonatorul UPU-SMURD.
Ulterior, medicii botoșăneni au solicitat transferul micuțului la Iași. Copilul a fost transportat cu o ambulanță cu medic, starea lui fiind stabilă pe tot drumul.
sursa: Monitorul de Botoșani
https://www.monitorulbt.ro/prima-pagina/2024/05/07/doi-fratiori-au-cazut-in-oala-cu-ciorba-clocotita-video/