La data de 08 decembrie a.c., în jurul orei 07:10, polițiștii Biroului Rutier Pașcani au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că o persoană se află căzută în afara părții carosabile pe raza localității Moțca.

Din primele cercetări efectuate la fața locului, a rezultat faptul că accidentul s-a produs pe DN 28 A, pe raza localității Moțca, constând în aceea că o autoutilitară ar fi acroșat un pieton care se deplasa pe partea carosabilă.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit identitatea persoanei în cauză, un bărbat în vârstă de 49 de ani din comuna Moțca. Bărbatul a fost transportat la o unitate medicală pentru acordarea de îngrijiri medicale iar ulterior a decedat.

La scurt timp, polițiștii l-au identificat pe cel bănuit de comiterea faptei, un bărbat în vârstă de 62 de ani din jud. Iași.

Polițiștii l-au reținut pe conducătorul auto pentru 24 de ore iar astăzi, 9 decembrie a.c., Judecătoria Pașcani a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 zile.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,,ucidere din culpă” și ,,părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia” .