Un botoșănean, în vârstă de 58 de ani, a ajuns la spital cu arsuri pe aproximativ 50% din suprafața corpului, după ce în camera unde locuia s-a produs un incendiu. Bărbatul a reușit să iasă din încăperea cuprinsă de flăcări și a mers la un vecin să ceară ajutor. Evenimentul s-a întâmplat în localitatea Roșiori. Alertați, pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani au ajuns la caz, în cel mai scurt timp, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, dar și ambulanța de terapie internsivă mobile SMURD.

Bărbatul a fost preluat de echipajul medical și transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate insa medicii au decis sa il transfera la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iași cu elicopterul SMURD. Astfel, aeronava SMURD a aterizat pentru prima dată pe heliportul din Botoșani.

De la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, unde era internat, bărbatul a fost transportat la heliport cu ambulanța de terapie intensivă mobilă SMURD.Măsurile de prevenire a unor situații de urgență pe timpul aterizării /decolării elicopterului SMURD au fost asigurate de două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.