La data de 28 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași au reținut un bărbat în vârstă de 36 de ani bănuit de comiterea infracțiunii de ,,furt calificat”.

Din cercetările efectuate a rezultat că în perioada 05-06 august a.c., acesta ar fi pătruns pe spațiul unei societăți comerciale din Uricani și i-ar fi sustras unui bărbat de 51 de ani, un buldoexcavator, cauzând un prejudiciu de 103.000 de euro.

În cadrul activităților desfășurate de polițiști, la data de 28.09.2023, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința bărbatului din municipiul Arad, fiind depistat în imobil.

În baza mandatului de aducere, acesta a fost condus la sediul IPJ Iași pentru cercetări.

În urma probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

La data de 29 septembrie a.c., acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, cu propuneri legale.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate și predat proprietarului.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Iași și Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Arad – Serviciul de Investigații Criminale şi Serviciului Acțiuni Speciale Arad.

Cercetările continuă.