Trei minori, două fetițe și un băiețel, au fost abuzați ani de zile de către asistentul maternal in grija căruia se aflau, în localitatea Drăgușeni din județul Iași.

Bărbatul, care până la momentul sesizării nu ridicase nici un fel de suspiciune, avându-i în grijă pe copii încă din anul 2020, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru trei infracțiuni grave și risca ani grei de închisoare.

“La data de 21 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Iași, au reținut un bărbat, în vârstă de 47 de ani, din comuna Drăgușeni, bănuit de comiterea unor fapte de agresiune sexuală, viol și rele tratamente aplicate minorului.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, a rezultat faptul că cel în cauză, în perioada 2022-2023 ar fi supus în mod repetat la agresiuni verbale, fizice, sexuale, trei minori, care se aflau în grija sa.
În dimineața zilei de 21 noiembrie a.c., în baza probatoriului administrat, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale cu sprijinul unei grupe din cadrul IJJ Iași, au efectuat o percheziție domiciliară la imobilul unde acesta locuiește, fiind identificat, reținut pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Iași.
Bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Iași cu propuneri legale, care a dispus arestarea preventiva pentru o perioada de 30 de zile.
În cauză este întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “agresiune sexuală”, “viol” și “rele tratamente aplicate minorului”, ” au transmis reprezentantii IPJ Iași.

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” din Iași au fost cei care au sesizat polițiștii, asta după ce au avut suspiciuni care indicau faptul că băiețelul, în vârstă de 9 ani, ar fi fost victima abuzului sexual și fizic. Băiețelul fusese adus la spital de către familia care îl avea în grijă și care ar fi trebuit să îl ocrotească.

“Medicii noștri au sesizat imediat polițiștii Secției 4 de Poliție Iași în momentul în care au avut suspiciuni cu privire la situația acestui pacient, apoi au fost anunțați și cei de la DGSAPC Iași. Copilul a fost externat doar după ce ne-am asigurat că starea lui de sănătate îi permite, cazul rămânând în atenția organelor abilitate”, a declarat biong. Alina Belu, managerul Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” din Iași.

Reporterii 24iași au solicitat informații și din partea DGSAPC Iași. Reprezentanții instituției au transmis că minorii au fost imediat scoși din familia maternală și relocați la o altă familie.

“Minorii sunt din septembrie, imediat după sesizare, în altă măsură. Au fost audiați, evaluați consiliați. Ei se află acum împreună, noi lucrăm doar cu acest principiu-reunirea fraților”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt al DGSAPC Iași.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *