Trei copii frumoși au fost găsiți în clădirile dezafectate de la Țigarete. Este vorba despre copii in varsta de 2, 5 și 6 ani iar povestea lor a fost facuta publica de catre Gratian Benchea, seful Serviciului Voluntar de Ambulanta/Patrulei Sanitare Iasi. Copiii, asa mici cum sunt, au ales ce au crezut ca este mai bine pentru ei: la un centru, nu langa mama care nu le putea oferi minimul de conditii!

“Mama era cu ei, dar când s-a pus problema să se interneze cu ei într-un centru dedicat mamelor și copiilor, a decis să rămână cu domnul concubin și spre “norocul” copiilor, a decis să dea copii în protecția temporară a statului. Au fost 4 ore infernale, în care s-a negociat la sânge, cu amenințări cu moartea și alte minuni. Apreciez foarte mult promptitudinea lucrătorilor de la Poliția Locală Iași care, imediat după apelul efectuat, în 5 minute au fost prezenți la fața locului, nu una, ci două echipaje.

Acestora li s-au alăturat și agenții de la IPJ Iași – Secția 1 Poliție al Municipiului Iași care, împreună cu colegii lor de la Poliția Locală Iași au efectuat toate procedurile și au luat toate măsurile legale necesare ca acești copii să fie protejați. Echipajul DGASPC Iași a fost unul foarte prietenos cu copilașii și înțelegători cu părinții. Acestora li s-a explicat de ce trebuiesc luate măsurile temporare și s-a dat posibilitatea mamei să meargă, alături de cei trei copii ai lui, într-un centru special destinat mamei și copilului. Mare a fost mirarea noastră, ca după ce a amenințat că se sinucide, face crimă de om și asa mai departe, dacă este luat cu copii, după doua ore, a decis să lase copii singuri la centru. Vreau să vă spun că, spre surprinderea mea, inclusiv șoferul s-a implicat activ în gestionarea situației și a fost alături de copilași până la sosirea acestora în centru.

Despărțirea… a fost una, simplă.

Mama le spunea copiilor să nu plângă, însă aceștia nu plângeau. Ba mai mult, cel mai mare i-a spus mamei: “Lasă mamă, că e mai bine așa. Nu o să mai bată vântul și nici apa nu o să mai curgă pe noi când dormim”, a transmis public Gratian Benchea.

Copii au fost descoperiți în această locație, datorită misiunilor efectuate de către Patrula Sanitară, privind protejarea vieții oamenilor fără adăpost, pentru care am început zilele trecute o campanie de strângere fonduri.

Detalii despre campania prin care puteti ajuta voluntarii aici: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3548925122031517&id=100007421918394

Donați aici, dacă sunteți din țară RO12BREL0005501610870100 (lei)

Și aici, dacă sunteți din afară:

LT293250048634963989 (valuta)

BIC: REVOLT21