Opera Națională Română din Iași programează în această săptămână reîntâlnirea cu două titluri care au suscitat un interes deosebit în ultimii ani, „Cavalleria rusticana”, de Pietro Mascagni, și „I Pagliacci”, de Ruggiero Leoncavallo.

Cele două opere veriste vor putea fi urmărite în Sala Mare, în spectacole-coupé, care vor avea loc vineri și sâmbătă, cu începere de la ora 18:30. Reprezentațiile, conduse de la pupitrul dirijoral de Reginaldo Nascimento (Brazilia), vor avea distribuții diferite.

Operă într-un singur act, „Cavalleria rusticana” este cea mai celebră creație a lui Pietro Mascagni, care e considerat părintele verismului, curent care abordează teme realiste, legate de viața cotidiană și faptele oamenilor simpli, prezentate într-un mod natural, însă printr-o mare complexitate a ideilor melodice. „I Pagliacci”, operă în două acte compusă de Ruggiero Leoncavallo, pe un libret propriu, este o altă creație care face parte din repertoriul permanent al teatrelor lirice din întreaga lume.

Biletele de intrare la cele două spectacole-coupé amintite pot fi achiziționate de pe site-ul operaiasi.ro și de la Agenția Operei, care este situată în foaierul instituției.