Din păcate, veștile nu sunt tocmai bune în ceea ce o privește pe fetița în vârstă de 5 ani, grav accidentată de un autoturism în această după amiază, pe o stradă din municipiul Vaslui. Medicii sunt rezervați în privința micuței.

“Pacienta este policontuzionată, în stare extrem de gravă, protezată respirator (ventilată mecanic), cu un prognostic rezervat”, a transmis biong. Alina Belu, managerul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” din Iași.

Pe de altă parte, locuitorii din zona în care s-a produs tragedia sunt revoltați, asta deoarece șoferul care a accidentat-o pe fetiță a fugit de la locul faptei iar trotineta acesteia a fost găsită la 1 km distanță.

”Aproape că a omorât un copil și nici nu s-a uitat înapoi. Pentru asta ar trebui să stea mulți ani după gratii și poate că domnii procurori nu-l vor mai lăsa liber. Dar nu cred că se va întâmpla ceva și parcă vezi că-l vor scoate și nevinovat. Că așa se întâmplă în țara asta”, spun oamenii, potrivit publicației Vremea Nouă.

“Astăzi, 20 iunie 2023, la ora 14.11, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, în municipiul Vaslui, pe strada Hușului, s-a produs un eveniment rutier în urma căruia a fost vătămată o minoră.

Din primele cercetări efectuate a reieșit că, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Laza, județul Vaslui, care se deplasa pe strada Hușului, din direcția suburbiei Gura Bustei către Vaslui, a surprins și accidentat o minoră de aproape 6 ani, din municipiul Vaslui, care, aflată pe trotinetă, a patruns pe partea carosabilă de pe o alee laterală.

În urma producerii evenimentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a minorei, care a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în stare gravă, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul autoturismului implicat a părăsit locul producerii evenimentului rutier, fără încuviințarea polițiștilor, imediat după eveniment și a sesizat ulterior, la ora 14.27, producerea evenimentului rutier.

Odată cu depistarea, a fost testat alcoolscopic, rezultatul înregistrat fiind negativ.

În continuare sunt efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier, fiind deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”, se arată în comunicatul IPJ Vaslui.

Foto: Vremea Nouă