La data de 31 martie a.c., la orele 16:24, polițiștii din cadrul Secției de Poliție rurală Sagna au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 53 de ani, din Gâdinți, cu privire la faptul că nepotul acesteia, în vârstă de 2 ani, a fost găsit într-un lighean cu apă.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului stabilind faptul că, în timp ce minorul se afla în curtea locuinței, împreună cu mama și bunica sa, în timp ce se juca, într-un moment de neatenție acesta ar fi căzut cu fața într-un lighean cu apă.

Atât mama acestuia cât și un echipaj medical sosit la fața locului au aplicat manevre de resuscitare, din nefericire fără efect, fiind declarat decesul minorului.

În cauză se continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

 

Dragi părinți, temperaturile crescute îi vor determina pe cei mici să petreacă mai mult timp în afara locuinței.

 

În special când vine vorba de copii mici, este esențial să fie supravegheați în permanență. Chiar și un moment de neatenție poate duce la consecințe grave.

 

Asigurați-vă că zonele periculoase din curte, un recipient cu apă sau a altor potențiale pericole (substanțe interzise, surse de foc), sunt bine delimitate și securizate pentru a preveni accesul copiilor fără supraveghere.

 

Curiozitatea copiilor îi poate aduce în situații de risc. Învață-i pe cei mici să evite aceste situații și să se joace în preajma unui adult.

 

Totodată, cunoașterea procedurilor de prim ajutor, poate fi crucială în situații de urgență.