Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni au depistat doi bărbați din Ucraina care au traversat râul Prut înot, cu intenţia de a obține o formă de protecție a statului român.

În ziua de 31 martie a.c, în jurul orei 17.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni au fost informați telefonic, de un localnic- polițist de frontieră trecut în rezervă, că la malul râului Prut, la aproximativ un kilometru distanță de localitatea de frontieră Bumbăta, a observat doi bărbați care nu-și justificau prezenta în zonă.

La nivelul sectorului au fost luate măsuri specifice, în cel mai scurt timp cei doi fiind descoperiți nu departe de locul indicat, în timp ce se ascundeau într-un canal de irigații. Nefiind vorbitoare de limba română, cele două persoane au fost conduse la sediul sectorului pentru clarificarea situației.

În urma cercetărilor desfășurate s-a stabilit că cei doi bărbați, in vârstă de 38, respectiv 32 de ani, sunt de naționalitate ucraineană și că au trecut ilegal frontiera de stat, traversând înot râul Prut din Republica Moldova în România, cu intenția de a obține o formă de protecție a statului român.

Cercetările sunt în curs de desfășurare, în vederea stabilirii întregii arii infracționale. La finalizarea cercetarilor vor fi luate toate măsurile legale care se impun.