Un elev din județul Iași demonstrează că cine își dorește suficient și muncește, poate lua note foarte bune chiar dacă învață la o școală din mediul rural.

Cristian Coca învață la Școala Gimnazială Vânători din comuna Popricani iar la Evaluarea Națională a luat nota 10 la Matematică și 9,70 la Limba și Literatura Română. Cu toate că a obținut o notă atât de bună la Română, elevul a făcut contestație și așteaptă acum rezultatele finale.

“Mi s-a părut destul de ușor examenul dat fiind că am muncit foarte mult și m-am pregătit. Este un pic mai greu examenul pentru cei din mediul rural decât pentru cei din mediul urban pentru că cei din mediul urban au mai multă pregătire particulară. Nu am făcut meditații, nici măcar o oră, am făcut doar cu profesorii de la clasă, cu toată clasa, nu doar cu mine. Au lucrat suplimentar din timpul lor și și-au bătut capul cu noi. La Matematică mă așteptam la nota 10 pentru că știam că am făcut totul bine și la Română mă așteptam la o notă destul de mare și am și luat dar totuși am făcut contestație și sper să iau 10 și la Română’, a declarat Cristian.

Întrebat fiind care crede că sunt lipsurile elevilor din mediul rural care duc la rezultate mai puțin bune la evaluările naționale, Cristian spune că acestora le lipsește, în primul rând, un țel.

“Cred că le lipsește motivația, pentru că nu știu ce își doresc, nu au aspirații. Eu vreau să întru la Liceul “Moisil” și să urmez această cale, să fac programare, poate chiar să fac jocuri”, a mai spus Cristian.

Cristian este cunoscut pentru seriozitatea de care dă dovadă și munca lui asiduă pentru a-și urma țelul, participând la numeroase concursuri, clasificându-se pe locul I pe județ la olimpiada de matematică din mediul rural. Așa cum este normal, este mândru de rodul muncii sale, la fel de mândri sunt și părinții și profesorii care l-au îndrumat.

“Sunt mândru și vreau să dovedesc că și mediul rural se pot lua note mari”, a incheiat Cristian.