Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat un bărbat în vârstă de 60 de ani, din municipiul Iași, bănuit de comiterea unor fapte de agresiune sexuală și viol.


În perioada 09.11.2023-10.11.2023, polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au fost sesizați de patru persoane vătămate, cu vârste cuprinse între 16-29 ani, despre faptul că în perioada septembrie-octombrie a.c., în timp ce se aflau într-un imobil al unui bărbat, de pe raza municipiul Iași, cu scopul de a efectua o ședință foto, acesta ar fi comis acte de natură sexuală.
Astfel, la data de 14 noiembrie a.c, în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii de investigații criminale cu spijinul luptărorii S.A.S Iași au efectuat două percheziții domiciliare, iar la un imobil de pe raza comunei Rediu, acesta a fost identificat.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 14.11.2023, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Iași.


La data de 15 noiembrie a.c., acesta a fost prezentat cu propuneri legale, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “agresiune sexuală” și “viol”.