Până la finalul anului 2023, vor fi schimbări majore în ceea ce privește securitatea din Aeroportul Internațional Iași. Potrivit unor surse, agenții Direcției Județene de Pază și Protecție Iași vor fi înlocuiți cu agenții unei firme private.

Contactat de către redacția 24iași, Costel Alexe a confirmat schimbarea care ar urma să aibă loc. Motivele care au dus la această schimbare sunt de ordin financiar, potrivit președintelui CJ Iași.

“Costurile cu serviciile Direcției de Pază la aeroport ajung la 3,5 mil lei pe an, în timp ce serviciile pe care le va presta firma privată câștigătoare ne vor costa 1,5 mil lei, o oferta extrem de avantajoasă. Așadar, cheltuielile sunt mult mai mici, economisim o sumă consistență, în plus avem nevoie de mai multă eficientă și eficacitate în contextul extinderii aeroportului. La licitația organizată s-au înscris 3 participanți”, a declarat Costel Alexe, pentru 24iași.

Agenții SGPI SECURITY FORCE SRL îi vor înlocui pe angajații DJPP Iași, aceștia urmând să fie transferați către Fortus, care ar urma să treacă sub administrația Consiliului Județean Iași.

SGPI SECURITY FORCE SRL are sediul social la București, a fost înființată în anul 2008 și a avut o crește fulminantă atât a numărului de angajați cât și a profitului: de la 0 angajați în anul 2019, la 1423 de angajați în anul 2022. Profitul net raportat pe anul 2022 a fost de peste 5 milioane de lei.