Un protest inedit a avut loc astăzi în fața primăriei Miroslava, acolo unde o cireadă de vaci au “petrecut” aproape toată dimineață, sub ochii amuzați ai trecătorilor. Se pare problema a apărut după ce primăria a anulat licitația pentru un contract de concesionare a unei pășuni. Doi gospodari nemulțumiți de decizie au dus vacile în fața instituției, în semn de protest.
“În data de 7 mai 2024, UAT Comuna Miroslava a organizat o licitație publică deschisă pentru atribuirea contractului de concesionare a pajiștilor (23,48 hectare), aparținând domeniului public al Comunei Miroslava. Conform prevederilor Codului Administrativ, procedura se poate desfășura numai dacă în urma publicării anunțului de licitație se depun cel puțin două oferte valabile. Din cauză că această prevedere nu a fost respectată, procedura a fost anulată.
Protestul domnului Ilie Ajidaucei (una dintre persoanele care au depus ofertă la prima procedură de licitație) și al domnului Gheorghe Ajidaucei este neîntemeiat, acțiunea obstrucționând circulația pe domeniul public din fața primăriei și îngreunând traficul auto pe drumul județean DJ248A. În acest sens au fost sesizate organele de poliție, urmând ca autoritățile (în funcție de competențe) să ia măsurile legale care se impun”, a transmis primaria Miroslava pe pagina de socializare.