În comuna Mogoșești din județul Iași se pare că lucrurile merg invers față de cum ar fi normal, asta după ce mai mulți cetățeni au remarcat faptul că actualul primar, Rodica Popa, a închis Centrul de zi “Sfântul Ștefan Mogoșești”.

Aici copiii din familiile defavorizate primeau o masă caldă și își puteau face lecțiile, fiind astfel încurajați să nu abandoneze școala.

Dar cum copiii nu aduc voturi, primăria a considerat că acest centru nu își găsește utilitatea, astfel că s-a pus lacătul pe uși iar pancarta din față a dispărut.

Motivele din spatele închiderii centrului ar fi unele de ordin financiar, respectiv lipsa de fonduri dar explicația aceasta ar fi cel puțin puerilă ținând cont că în mai multe comune din zona Moldovei, unele cu un buget mult mai mic, primăriile au reușit să găsească fonduri și sponsorizări pentru ca elevii din medii defavorizate să își poată continua cursurile.

Unele surse spun însă că motivul real este faptul că actualul primar, Rodica Popa, încearcă cu disperare să șteargă orice “urmă” lăsată de către primarul precedent, din motive evident personale.

Potrivit informațiilor oficiale de pe pagina primăriei, Centrul de zi ”Sfântul Ștefan Mogoșești”, a fost realizat cu fonduri europene de la Ministerul Muncii, scopul fiind acela de prevenire a absenteismului și a abandonului școlar în rândul copiilor din Sat Mogoșești, informare și consiliere cu privire la drepturile și obligațiile cetățenești, diminuarea fenomenului de marginalizare și excluziune socială.

Redacția 24iasi a solicitat un punct de vedere de la Primăria Mogoșești cu privire la închiderea Centrului de Zi “Sfântul Ștefan”.

“Din lipsa de fonduri am luat decizia de moment sa inchidem Centrul de zi in luna februarie 2021.
Dupa cum reiese din Raportul de Activitate al primarului comunei Mogosesti pe anul 2022, am reinfiintat Centru de Zi pentru Copii Aflati in Situatii de Risc, am prezentat proiectul Consiliului Local care a aprobat proiectul si urmeaza in zilele urmatoarele redeschiderea acestuia. Foarte curand in centru va exista activitate cu copiii”, declarat primarul Rodica Popa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *