România obține prima medalie la Campionatul Mondial de Esports de la Iași, una de bronz, după 3 zile de meciuri intense pe Erangel, Miramar și Sanhok, arenele de bătălie ale profesioniștilor de PUBG Mobile.
Chiar dacă tricolorii și-au intrat greu în ritmul care i-a făcut să fie considerați unii dintre favoriții turneului, aflându-se doar pe poziția a 5-a în clasamentul general după prima zi, ieri și astăzi au jucat la un nivel extraordinar.
Jucătorii organizației Nexus Gaming, “DORIN”, “OCTAVIAN”, “Exo” și “Kapahala” au intrat în ultima partidă, cea cu numărul 18, de pe locul 3 în clasament și, deși a părut că putem chiar să depășim Turcia și să luăm argintul, în spatele alor noștri se aflau la scurtă distanță Maroc și Argentina, pregătite oricând să fure ultimul loc de pe podium.
Finala s-a terminat cu bine, însă, iar echipele care au intrat în ultimul meci fiind în top 3 și-au păstrat pozițiile: Kârgâzstan locul 1, Turcia locul 2, România locul 3.
Recapitulând performanțele zilelor anterioare, la 3 dintre cele 7 discipline suntem calificați în fazele eliminatorii care încep vineri, CS:GO, eFootball și Tekken 7, iar la trei dintre Esporturi reprezentanții noștri au fost eliminați din faza grupelor, Dota 2, CS:GO Female și Mobile Legends Bang Bang.