Primăria Municipiului Iași continuă amplul program de modernizare a transportului public din orașul nostru.

Încă patru autobuze electrice cu lungimea de 10 metri, cumpărate cu fonduri europene, au ajuns astăzi, 31 iulie, în orașul nostru.

Iașul are deja cinci astfel de autovehicule și va beneficia în total de 24 de autobuze electrice de 10 metri, în valoare de 64,8 milioane de lei, livrate de SC BMC Truck&Bus SA.

În Municipiul Iași circulă deja 20 de autobuze electrice Solaris Urbino Electric nE12, livrate de compania poloneză Solaris Bus & Coach în cadrul unui contract cu finanțare europeană în valoare de 66,7 milioane de lei.

„Grație fondurilor europene, prin Programul Operațional Regional și Planul Național de Redresare și Reziliență, Municipiul Iași va beneficia, în total, de 119 de mijloace de transport electrice (50 de tramvaie și 69 de autobuze), în valoare totală de aproximativ 744 de milioane de lei, respectiv circa 150 de milioane de euro!

Toate aceste investiții fac parte din programul nostru de modernizare a transportului public și din viziunea de transformare a acestuia într-unul verde, modern și inteligent!”, a transmis primarul Mihai Chirica