Astăzi a fost semnat contractul de finanțare a pasajului Bucium( Socola), la Bucuresti, in prezența Ministrului Dezvoltarii, Adrian Veștea.

Municipiul Iași va primi o sumă de 51.798.000 de lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru proiecte de infrastructură.

“Iată că Programul „Anghel Saligny” vine cu alocări financiare substanțiale pentru proiecte foarte importante pentru comunitățile din întreaga țară. Vreau sa mulțumesc Domnului ministru Adrian Veștea pentru operativitatea cu care a procesat acest contract deosebit de important pentru comunitatea ieșeană”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Modernizarea infrastructurii pasajului suprateran Socola va fi executată de asocierea Conest SA – Arcada Company SA , lucrările vor include reabilitarea pasajului, creșterea de la patru la cinci a numărului benzilor de circulație (două benzi de circulație de 3,5 metri lățime pe sensul Socola – Centru, trei benzi de circulație de 3,5 metri lățime pe sensul Centru – Socola și două trotuare pietonale de 2 metri lățime), creșterea gabaritului și a clasei de încărcare.

Pasajul a fost construit în anul 1960 și are o lungime de 450,70 metri. Suprafața carosabilului modernizat va fi de 10.560 metri pătrați, iar cea a trotuarelor modernizate de 1.750 metri pătrați.

Lucrările de modernizare a străzii Aurel Vlaicu, între intersecția cu străzile Ion Creangă și Ignat și limita administrativă a Municipiului Iași, au fost finalizate în anul 2022. Investiția a fost finanțată de la bugetul local și a avut o valoare de 11.670.772,60 lei.

Modernizarea străzii Aurel Vlaicu a inclus tronsonul I (cu linie de tramvai), cu o lungime de 2.367 metri și o lățime între 11,6 și 14 metri, respectiv tronsonul II (fără linie de tramvai), cu o lungime de 538 metri și o lățime între 9 și 11 metri și pe care este amplasat și podul Aurel Vlaicu, obiectiv demolat și reconstruit în cadrul aceluiași contract.

Investiția a venit în completarea lucrărilor incluse în proiectul cu finanțare europeană „Reabilitarea infrastructurii de tramvai Iași – Dancu”, de asemenea finalizat, care a avut o valoare totală de 104.022.631,88 lei și a celor prevăzute de proiectul „Reabilitare cale de rulare tramvai Limita municipiului Iași – Rond Dancu”, în valoare de 13.779.819,32 lei.