Situație de‑a dreptul șocantă în plen la Ședința ordinară a Consiliului Județean Iași din 21 iunie: consilierii județeni de la USR, respectiv PSD au părăsit sala în urma șicanelor pe care aceștia le‑au avut cu Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași. “Gâlceava” a pornit de la proiectele aflate pe ordinea de zi.

“Această manieră abruptă prin care președintele CJ a pus problema în ședința de astăzi, în condițiile în care colegii noștri de la PSD cât și cei de la USR au avut intervenții pertinente cu observații asupra unui proiect important pentru județul nostru, respectiv cofinanțarea la proiectul Iași-Suceava ne-a determinat să părăsim sala de ședințe întrucât nu este normal să ni se pună pumnul în gură și să nu ne putem exprima opiniile și punctele de vedere în condițiile în care noi, membrii CJ, suntem puși în situația de a vota aceste proiecte. Prin urmare, ca semnal de alarmă față de această atitudine, am preferat să părăsim ședința de astăzi” a declarat consilierul judetean Cristian Stanciu, PSD.

Consilierul județean USR, Etienne Ignat explică și el motivul care a dus la părăsirea sălii de ședințe de către opoziție.

“O nouă premieră la CJ Iași, atunci când noi venim cu argumente solide în care spunem de ce nu este bine să facem un împrumut pentru CJ în raport cu ce se întâmplă în alte CJ, în speță cum să reducem risipă banului public, vedem a atitudinea președintelui CJ este de a ne pune pumnul în gură, de a ne numi clovni atunci când venim cu argumente concrete însă vedem ca aceasta ședință a fost prezidată de “omul de tablă” ca să ii spun așa, și să se înțeleagă foarte bine acest mesaj. O altă problemă la care nu a vrut să ne dea cuvântul este un proiect care ar fi trebuit să rezolve problema câinilor fără stăpân, acum a ajuns ca proiectul de hotărâre pe care ni l-a prezentat astăzi să nu rezolve de fapt această problemă. Ei spun că ajută oamenii din județul Iași care dețin câini, să îi microcipeze, când de fapt legea spune că cetățenii sunt obligați să îi microcipeze, ceea ce nu rezolvă problema câinilor fără stăpân. Este o atitudine sfidătoare asupra opoziției din CJ Iași, cred că nu îi face cinste această atitudine”, a completat Etienne Ignat.