Azi noapte a venit pe lume o fetiță la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iași! Mama ei, din comuna Fântânele, suferise o fractură la membrul inferior iar medicii au luat cea mai bună decizie pentru a se asigura că atât mama cât și fetița vor fi bine.

“În UPU, în roșu (n.r. cod roșu, urgență majoră), a fost o pacientă de 28 ani, C.V.E, adusă de echipajul de prim ajutor calificat la ora 21.03 de la domiciliu (din localitatea Fântânele), gravidă în 40 săptămâni gestaționale (3G2P) prezentând fractură de treime medie femur stâng cu deplasare în urma unei căderi accidentale de la același nivel în cursul zilei, în grădina locuinței sale, cu impact al coapsei stângi pe un corp contodent-bolovan de pământ. Pentru rezolvarea cazului în echipa multidisciplinară (anestezist, ortoped, ginecolog, neonatolog) a fost echipa de la Spitalul “Cuza-Vodă”, formată din medic obstetrician și neonatolog, care a venit în UPU pentru efectuarea cezarienei în urgență. Pacienta a primit aviz de internare de la Ortopedie, efectuându-se intervenția chirurgicală multidisciplinară în sala de operație de la ortopedie”, a declarat Prof. Dr. Dian aCimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Transportul nou-născutului de la Spitalul “Sf. Spiridon” la Maternitatea “Cuza-Vodă” este asigurat cu ambulanța de terapie intensivă neo-natală de la ISU.