O situație hilară se petrece la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași, acolo unde o asistentă medicală a reclamat că i s-ar fi desfăcut în mod abuziv contractul de muncă, cu toate că femeia a pus viața a 30 de copii în pericol.

Este vorba despre Gabriela Cioplan, asistent medical principal în cadrul secției Anestezie și Terapie Intensivă. Femeii i-a fost desfăcut contractul de muncă în anul 2021 după ce aceasta a ajuns în Comisia de Disciplină pentru că a intrat fără echipament corespunzător în secția ATI COVID pentru ca mai apoi să ajungă în sectorul ATI Zona Verde, acolo unde se aflau micii pacienți neinfectați COVID dar cu alte afecțiuni foarte grave, fiind astfel acuzată de zădărnicirea combaterii bolilor, fiind reclamată chiar de către colegi. Asistenta a dat în judecată spitalul și doar un noroc, sau mai bine zis, o chichiță, a ajutat-o să câștige procesul.

Între timp, asistenta Cioplan și-a văzut de viață, participând la un concurs pentru un post de asistent medical generalist la secția Arsi din cadrul Spitalului “Sf. Spiridon” din Iași, acolo unde, potrivit informațiilor publice și oficiale de pe site, aceasta s-a clasat pe ultimul loc, obținând 34,5 puncte, echivalentul notei 3,45 și fiind declarată RESPINSĂ.

Potrivit surselor 24iași, femeia a reușit până la urmă să își găsească un post călduț în cadrul DSP Iași. Problema este, însă, faptul că deși judecătorii i-au dat dreptate și Gabriela Cioplan și-a recâștigat în instanță postul de asistent medical din cadrul Spitalului de Copii “Sf. Maria” Iași, aceasta refuză să se mai întoarcă la muncă. Surse apropiate redacției noastre au precizat că femeia ar fi depus cerere pentru concediu fără plata pentru 2 ani, fapt confirmat și de către conducerea spitalului. Doar că nu există cadru legal care să oblige conducerea să îi aprobe cererea de concediu fără plată, din motive foarte bine întemeiate.

“În urmă deciziei instanței de judecată, asistentul medical la care faceți referire trebuie să se întoarcă pe secția ATI începând cu data de 1.08.2023 însă dumneaei a transmis între timp o solicitare de concediu fără plată pe o perioadă de 24 de luni. Din păcate, solicitarea nu a putut primi aviz favorabil pentru că spitalul de confruntă cu deficit de personal iar, după cum bine știți, posturile din sistemul de stat sunt blocate. I-am transmis și în scris aceste lucru, ca atare o așteptăm la muncă”, a declarat biong. Alina Belu, managerul Spitalului de Copii “Sf. Maria” Iași.

Asistenta Cioplan se bucură acum de salariile plătite retroactiv pe ultimii 2 ani de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași cu toate că în toată această perioadă femeia a încasat salarii de la DSP Iași: “doar” 2.800 lei net plus aproape 350 de lei norma de hrană, potrivit informațiilor oficiale in ceea ce privește transparența salarială, de pe site-ul DSP.

În calitate de asistent medical principal pe Secția ATI, angajată din anul 1995, Gabriela Cioplan câștiga aproape 6.000 de lei lunar, însă nota de 3,45 obținută la un concurs pentru care se solicita doar 6 luni experiență în muncă ar putea fi considerată o bună dovadă a “profesionalismului” și “cunoștințelor” acumulate în atâția ani de vechime.

In final, în cazul în care la data stabilită asistenta Cioplan nu se întoarce în cadrul secției ATI, aceasta poate rămâne din nou fără postul de asistent medical ATI pentru absentare nemotivată de la serviciu.

By admin