În luna martie a acestui an, Poliția Municipiului Iași a fost sesizată de către o femeie, în vârstă de 83 de ani, cu privire la faptul că aceasta ar fi fost victima unei înșelăciuni.

În fapt, la data de 12 martie a.c., femeia ar fi înmânat 5.500 de euro și 2.000 de lei unei persoane necunoscute, după ce, în prealabil, ar fi fost contactată de o persoană care se recomanda a fi cadru medical, și care, sub pretextul că nepotul persoanei apelate ar fi fost victima unui accident rutier, acesta ar avea nevoie de bani pentru îngrijiri medicale.

În cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, la data de 20 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Iași – Biroul de Investigații Criminale, împreună cu polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și ai Serviciului Criminalistic au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, pe raza municipiului Iași, o persoană fiind condusă la sediul poliției pentru audieri.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 20.03.2024, polițiștii Biroului de Investigații Criminale au reținut un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din municipiul Iași, bănuit de comiterea infracțiunii de înșelăciune.

În cursul zilei de astăzi, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași cu propuneri legale.

Activitățile operative au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul B.O.S Iași și U.T.A.I Iași.