Situație fără precedent la Spitalul de Psihiatrie din Vaslui, acolo unde câteva zeci de pacienți au ajuns la spital noaptea trecută. Au fost înregistrate și decese.

Potrivit Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, se află în derulare o intervenție regională a SMURD Iași in sprijinul echipajelor de salvare din Vaslui acolo unde au fost multiple cazuri de enterocolită acută cu șoc hipovolemic la Spitalul din Murgeni. Acolo se aflau internați 142 pacienți cu boli cronice iar in cursul serii precedente (21.11) au mâncat pește în cadrul unei mese oferite de către o mănăstire.

Din păcate, au fost 3 pacienți decedați în cursul zilei de ieri. Au fost transportați la spital azi noapte în total 29 pacienți.

Dintre aceștia, au ajuns și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva” din Iași 5 pacienți, transportați cu autospeciala pentru transport victime multiple din cadrul ISU Iași, de la Spital Bârlad.

Aceeași sursă a precizat că la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași au ajuns 2 femei, cu vârsta de 41 și 53 ani și 3 bărbați, în vârstă de 50, 51 și 51 ani. Aceștia au fost preluați de echipa coordonată de Directorul Medical al unității medicale.

Au intervenit mai multe echipaje medicale: – 1 echipaj de terapie intensivă mobilă de la SMURD Iași cu medic primar Medicină de urgență și asistent, 1 echipaj de terapie intensivă mobilă de la SMURD Vaslui, 1 ambulanță SAJ tip C2, 2 ambulanțe SAJ tip B2 și o autospecială pentru transportul victimelor multiple Iași cu 3 medici și 1 asistent, 1 autospecială pentru transportul victimelor multiple Vaslui, 1 echipaj de prim ajutor Vaslui, 1 echipaj de prim ajutor calificat Bârlad, 1 microbuz ISU Vaslui.

Acțiunea medicală este coordonată de medicul șef de regiune Prof. Dr. Diana Cimpoeșu și medicul din dispeceratul SMURD Iași. Logistic, acțiunea se desfășoară sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ISU Vaslui și ISU Iași.