Noaptea trecută au fost aduși la Iași cinci pacienți ai Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, în cadrul unei intervenții regionale efectuate de către echipajele SMURD. Pacienții, două femeie și trei bărbați cu vârste cuprinse între 41 și 53 de ani, au fost internați în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Iași. Medicii sunt optimiști în privința evoluției stării lor de sănătate însă pacienții vor rămâne sub supraveghere medicală în continuare.

“Starea lor este bună, nu pun probleme din punct de vedere cardio-respirator. Nici unul, in momentul de față, nu necesită ingrijire de terapie intensivă”, a declarat Dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva” din Iași.

O echipă medicală de la Murgeni va veni la Iași pentru a asigura pacienților tratamentul cronic.

“Am discutat cu corpul medical care activează in cadrul Spitalului de Psihiatrie Murgeni, iar o echipă medicală se va deplasa la Iași pentru a face o evaluare psihiatrică a pacienților internați in cadrul Spitalului de Boli Infecțioase ” Sf. Parascheva” Iași, astfel încât și tratamentul cronic al acestora să fie asigurat”, a mai declarat Dr. Florin Roșu.