Un accident rutier a avut în localitatea Șerbești pe DN24 (UAT Ciortești) între un autoturism și 2 motociclete, urmat de un incendiu. Evenimentul s-a soldat cu 3 victime (din datele inițiale). Din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași o autospecială de intervenție și a fost direcționat elicopterul SMURD către eveniment.
Primele forțe și mijloace ajunse la locul evenimentului au fost cele din cadrul ISU Vaslui, respectiv SAJ Vaslui.

La sosirea salvatorilor, s-a constatat că în urma evenimentului au rezultat 4 victime: una declarată decedată, 2 în stop cardio-respirator și una conștientă (conducătoarea autoturismului) evaluată de echipajul SAJ Vaslui. S-au inceput manevrele de resuscitare pentru cele doua victime aflate in stop cardio-respirator.

Din păcate victimele aflate în stop cardio-respirator nu au răspuns la manevrele de resuscitare, fiind declarat decesul. Astfel, numarul deceselor in urma acestui eveniment rutier a ajuns la 3!

Este vorba despre două persoane de sex masculin, cu vârsta de 29, respectiv 35 de ani și o persoană de sex feminin cu vârsta de 25 de ani care au fost declarate decedate. Conducătoarea auto, în vârstă de 19 ani a fost transportată la spital.

Potrivit Prof. Dr. Diana Cimpoesu, toate cele trei decese au fost înregistrate în cazul victimelor aflate pe cele două motociclete, astfel:

Un bărbat de 35 ani, preluat de către echipajul de pe elicopterul SMURD Iași, găsit în stop cardio-respirator neresponsiv la manevre de resuscitare, cu amputație incompletă gamba dreapta, plagă penetrantă fosă iliacă dreapta. Asistolie tot parcursul resuscitării.
O femeie de 25 ani preluată de către echipajul de terapie intensivă mobilă de la Valui și de cei de pe ambulanță SAJ B2 de la Vaslui, găsită în stop cardio-respirator neresponsiv.

Al treilea deces a fost al unui bărbat de aproximativ 30 ani, fără indicație de resuscitare din cauza leziunilor incompatibile cu supraviețuirea.

IPJ Vaslui a transmis următorul comunicat:

La data de 19 mai 2024, ora 16.12, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată, prin apel SNUAU 112, cu privire la producerea unui eveniment rutier pe drumul național DN 24, în comuna Codăești, județul Vaslui, soldat cu victime omenești.

În evenimentul rutier au fost implicate trei vehicule, două motociclete înregistrate în județele Sibiu și Galați, precum și un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de o tânără de 19 ani, din comuna Codăești, județul Vaslui.

În urma evenimentului rutier a rezultat decesul a trei persoane, respectiv a celor doi conducători de motocicletă, în vârstă de 27 și 35 de ani, din județele Galați și Iași, precum și a unei femei de 25 de ani, din Galați, pasager pe motocicletă.

Conducătoarea auto a fost testată alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii rutieri continuă cercetările, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului rutier și dispunerea măsurilor legale, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.

 

Sursa video: Radar Iași/Info Trafic/ ISU VS