În perioada 20‑30 octombrie se desfășoară cea de a treia ediție a World Combat Games, la Riyadh, Arabia Saudită. Pentru prima dată, s-a alăturat competiției și armwrestling-ul, după mai multe etape de calificări parcurse de către sportivi de pe toate continentele, selectia fiind efectuată pe baza rezultatelor obținute de către aceștia la concursurile europene și mondiale.

Astfel, la armwrestling, Europa a avut patru reprezentanți, în timp ce Asia a avut doi reprezentanți. America de Sud și America de Nord au avut câte un reprezentant.

Nu putem vorbi despre armwrestling fără să îl aducem în discuție pe “brațul de fier” al Moldovei, Daniel Procopciuc, unul dintre reprezentanții Europei la acest prestigios concurs. Daniel, așa cum ne-a obișnuit deja, nu a plecat cu mâna goală acasă ci cu titlul de campion. Medic ortoped la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iași, Daniel a fost din nou de neînvins. Deși el se încadrează la categoria 75 de kilograme, a concurat la categoria superioară de 80 de kilograme, învingând alți doi sportivi valoroși din Moldova, respectiv din Kazahstan și adăugându-și în palmares o nouă medalie de aur.

Reamintim cititorilor faptul că Daniel Procopciuc este multiplu campion european și mondial în armwrestling, îmbinând perfect medicina cu sportul. Daniel este și vicepreședintele Federației de Armwrestling din Republica Moldova iar antrenorul său este Alexandru Grumeza.

World Combat Games a reunit cei mai buni reprezentanți ai celor 16 discipline sportive. Este organizat o dată la 4 ani, fiind considerat Olimpiada Sporturilor de Contact.