Gruparea de Jandarmi Mobilă “Alexandru cel Bun” Bacău va asigura integrarea tuturor măsurilor de ordine și siguranță publică în municipiul Iași, la meciul de fotbal dintre echipele Politehnica Iași și Universitatea Craiova, partidă ce se va disputa astăzi, 12 august 2023, începând cu ora 21.30, pe stadionul “Emil Alexandrescu” din localitate.

În acest sens, jandarmii din cadrul Grupării Mobile Bacău și Inspectoratului Județean Iași, polițiști din Inspectoratul Judeţean Iași, pompieri și polițiști locali ieșeni, precum și agenți de securitate vor constitui un dispozitiv de ordine și siguranță publică pentru asigurarea ordinii publice în zona arenei sportive și pe traseele de deplasare a suporterilor.

Pentru a preveni introducerea în stadion a materialelor pirotehnice și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control al autovehiculelor și persoanelor care intră în arena sportivă.

Accesul spectatorilor în stadion va începe la ora 19.30.

Pentru evitarea oricăror incidente, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău și Inspectoratul de Jandarmi Județean Iași transmit următoarele recomandări:

– pentru reducerea timpului de așteptare și evitarea aglomerărilor, colaborați cu personalul de ordine în momentul efectuării controlului de acces în arena sportivă;

– nu vă implicați în incidente care pot tulbura ordinea și liniștea publică și delimitați-vă de orice formă de violență, orice încălcare a legii fiind sancționată cu fermitate de către forțele de ordine;

– evitați deplasarea în grupuri mari, la sau de la arena sportivă;

– respectați locul, rândul, sectorul și tribuna, conform biletului, abonamentului sau invitației.

Pentru a evita producerea unor situații neplăcute, vă reamintim că:

– este interzis accesul în stadion cu obiecte pirotehnice și sticle de orice fel;

– este interzisă afișarea de inscripții care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență.

– este interzisă staționarea spectatorilor pe coronamentul arenei sportive și pe scările de acces către scaune, pentru a nu se bloca intervenția pompierilor, în cazul producerii unor situații de urgență.

– este strict interzisă pătrunderea spectatorilor/suporterilor pe spațiul de joc, atât în timpul partidei de fotbal cât și la finalul acesteia.