În perioada 08-11 mai a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Iași a organizat la Iași un stagiu de pregătire la care au participat 17 echipe de intervenție din România și Republica Moldova.

La finalul stagiului de pregătire, a avut loc o competiție care s-a derulat pe parcursul a 2 ore și jumătate și care a constat în parcurgerea unui traseu aplicativ dificil, de aproximativ 14 km, prevăzut cu obstacole, pe teren accidentat. De asemenea, activitățile au presupus și tragerea cu armamentul în poligon.

Locul 1 și 2 a fost ocupat de două echipe de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Iași.

La stagiul de pregătire a participat, aşa cum se poate vedea în filmarea din ataşament, câinele poliţist Toy alături de conductorul său.

Scopul acestor stagii de pregătire este ca poliţiştii să fie pregătiţi din punct de vedere fizic, psihic şi tactic să intervină cu promptitudine atunci când situaţia o impune pentru prinderea infractorilor periculoşi, aplanarea actelor de tulburare gravă a ordinii publice ori a conflictelor deschise cu evoluţie violentă.

De asemenea, activitatea poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale presupune pregătire sportivă constantă, rezistenţă îndelungată la efort şi învăţarea cu temeinicie a tehnicilor de autoapărare şi de intervenţie.

Reamintim că, Serviciul pentru Acţiuni Speciale este structura destinată organizării şi executării de acţiuni specifice pentru combaterea criminalităţii şi violenţelor stradale, asigurarea unui climat de normalitate şi siguranţă civică şi participarea temporară cu forţă complementară, în cooperare cu serviciile operative şi/sau subunităţile de poliţie urbană şi posturile de poliţie din judeţul Iaşi, la acţiunile şi raziile poliţieneşti pentru prinderea infractorilor periculoşi, aplanarea actelor de tulburare gravă a ordinii publice ori a conflictelor deschise cu evoluţie violentă.