Alexandru Muraru, liderul PNL Iași este de părere că este foarte probabilă scoaterea partidului AUR în afara legii. Declaraţiile deputatului vin in contextul in care un colaborator AUR de la Camera Deputaţilor a încercat să intre astăzi în sediul Parlamentului avand asupra sa patru gloanţe.

“Scoaterea partidului extremist AUR în afara legii devine deja o chestiune foarte probabilă. Partidul extremist, neofascist, de sorginte legionară este pe drumul pe care l-a avut partidul Zorii Aurii în Grecia. Vor ajunge să producă violențe zilnice pe scară largă și probabil crime.

Acest partid extremist, prin acțiunile iresponsabile, prin instigarea la violență și vandalism, a confiscat democrația și a pătat memoria celor care s-au jertfit pentru generațiile următoare. Sloganele și simbolurile folosite de unii manifestanți în cadrul protestului din fața Parlamentului României, la care au luat parte și demnitari ai grupului parlamentar AUR, sunt insultătoare pentru memoria suferințelor celor care și-au pierdut viața în lagărele de concentrare ale Germaniei naziste și puținilor urmași ai acestora”, a declarat Alexandru Muraru.

foto: romania-insider