Bărbatul în vârstă de 46 de ani, strivit între două autoturisme sâmbătă, la Belcesti, este la Terapie Intensivă iar starea lui îi îngrijorează pe medici. Aceștia spun încă se află sub risc vital și se fac eforturi considerabile pentru a-l stabiliza.

“Am intervenit cu echipajul elicopterului SMURD Iași la un accident rutier din localitatea Belcești. A fost preluat un bărbat de 46 de ani, lovit de mașină, o politraumă cu leziuni foarte importante la nivelul membrelor inferioare.
Pe partea dreaptă prezenta o fractură deschisă la nivelul gambei. Pe partea stânga, o fractură deschisă nivelul coapsei, cu interesarea axului vascular. De asemenea contuzii multiple toraco-abdominale.
Pacientul a fost sedat și intubat de la locul intervenției, leziunile fiind forte importante. Șocul traumatic de asemenea fiind extrem de important și sindromul de compresiune prin leziunile la nivelul membrelor.
În urgență a fost evaluat. S-a decis internarea. S-a intrat în sala de operație în echipă complexă (terapie intensivă, ortopedie, chirurgie vasculară, chirurgie plastică) pentru încercarea de salvare a vieții dar și a membrelor inferioare ale acestui pacient tânăr.
S-a realizat o intervenție extrem de complexă pe parcursul a aproape 10 ore, pacientul fiind extrem de instabil hemodinamic.
În prezent este la terapie intensivă. Va avea nevoie în continuare de intervenții chirurgicale dar ceea ce este foarte grav este instabilitatea lui hemodinamică, cu risc vital”, a detaliat Prof. Dr. Diana Cimpoeșu.

Știrea inițială o regăsiți aici:

Misiune de urgență a elicopterului SMURD: persoană prinsă între două autoturisme

foto: arhiva