Într-o poveste incredibilă de viață și determinare, un bărbat de 64 de ani din Galați a trecut prin două luni de chin și dureri, fără să știe că suferă de o fractură de coloană. În ciuda suferințelor intense și a temerilor sale că nu va mai putea merge vreodată, speranța i-a fost redată datorită intervenției mărețe a echipei medicale din cadrul Spitalului Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Bărbatul, a trăit momente de neimaginat în cele două luni în care nu a mai putut merge. Folosind un cadru pentru a se deplasa, viața lui a fost redusă la o luptă continuă cu durerea și dependența de ajutorul celor din jur. Frica de a rămâne imobilizat pe viață l-a copleșit, dar destinul său a luat o turnură neașteptată când a fost primit de specialiștii neurochirurgi ai Spitalului Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

După operație, rezultatele au fost absolut miraculoase. Bărbatul a recăpătat treptat controlul asupra picioarelor sale, iar mișcările sale au fost descrise ca fiind “o minune” de către el însuși. Ceea ce părea să fie o situație fără speranță s-a transformat într-o poveste de triumf medical și voință umană. Bărbatul acum privește cu optimism spre viitor și speră să-și recapete în întregime mobilitatea în urma procesului de recuperare.

Încântat și profund impresionat de expertiza medicilor și de dotările moderne ale spitalului, bărbatul se pregătește acum să plece acasă pentru a-și continua recuperarea și pentru a-și reconstrui viața. Povestea lui reprezintă un exemplu convingător de perseverență și de potențialul remarcabil al medicinii moderne de a aduce speranță acolo unde părea să nu mai fie nicio șansă.

“Mi s-a recomandat, după ce mi s-au efectuat niște radiografii, să vin aici în cel mai scurt timp posibil. Aceasta reprezintă singura șansă pe care o am. Am apelat la domnul doctor, care a fost extrem de amabil și mi-a răspuns imediat. M-a programat, am venit și am început lupta pentru recuperare. Pe lângă faptul că domnul doctor este un specialist extraordinar, a reușit să aducă aici niște echipamente de ultimă generație, de care nu dispune nimeni în România. Sper din toată inima că după recuperare voi putea să mă înclin cu respect în fața dumnealui.

Am venit foarte târziu aici, deoarece în Galați nimeni nu a reușit să descopere că sufăr de o fractură la coloană. Este posibil să fi avut și o problemă cu inima încă de la evenimentul inițial, și de acolo a pornit această serie de nenorociri. A trebuit să treacă aproape două luni până când nu am mai putut să merg deloc. Treptat, traumatismul și-a făcut efectul și am pierdut complet mobilitatea. Mă deplasam din ce în ce mai dificil, având ambele picioare afectate. În prezent, situația s-a ameliorat, sunt pe drumul recuperării”, a declarat Edurt – Iani KEVOECHIAN, pacientul.

“În urmă cu două luni, a suferit un traumatism la nivelul coloanei. A urmat o serie de investigații specializate în localitatea sa de domiciliu. La momentul respectiv, s-a decis să urmeze un tratament conservator, constând în imobilizarea coloanei. Cu toate acestea, starea sa clinică s-a înrăutățit, manifestând dureri intense și o incapacitate de a merge, ceea ce este denumit parapareză – adică imposibilitatea de a-și mișca picioarele. A venit la noi pentru consult și s-au efectuat investigații suplimentare. Diagnosticul a relevat o fractură mai veche, necesitând intervenție chirurgicală pentru stabilizarea coloanei și remodelarea canalului spinal, care găzduiește măduva spinării și rădăcinile nervoase.

Evoluția sa este favorabilă, iar într-un viitor apropiat – aproximativ câteva luni – cu un program de recuperare adecvat, este de așteptat să își îmbunătățească calitatea vieții”, a declarat Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.