Majoritatea femei își doresc să arate elegant cu orice ocazie, iar detaliile precum coafura, bijuteriile sau machiajul pot face diferența între o ținută banală și una de efect. Un alt aspect foarte important este culoarea părului în raport cu ținuta iar o alegere mai puțin inspirată poate afecta negativ apariția. Andreea Tincu, designer din Iași, ne sfătuiește în privința nuanțelor potrivite în funcție de culoarea părului, astfel încât să nu dăm greș. Andreea Tincu este unul dintre designerii preferați ai Primei Doamne, Carmen Iohannis, ținutele ei fiind purtate la multe evenimente internaționale, bucurându-se de aprecieri din partea criticilor.

Roșcatele arată excelent cu nuanțe de verde, albastru, violet. Nu trebuie să se teamă de roșu, chiar dacă este o prejudecată că ele nu ar putea purta roșu, pentru că arată foarte bine.

Brunetele pot alege cu succes nuanțe puternice inclusiv lime, roz-fucsia, deoarece sunt culori care le avantajează.

Blondele, diafane și fine, arată minunat în nuanțe de verde, albastru-turcoaz, bleu dar și cu tonalități de gri, beige-uri și chiar nuanțe de maro.

Mai există acele culori neutre (gri, beige, ivory) care se potrivesc tuturor. Ele pot fi purtate într-un outfit full (într-o singură culoare) sau pot fi încadrate cu succes printr-un mic detaliu, spre exemplu la un costum colorat, alegi să porți un top camel”, este de părere Andreea Tincu.