O nouă metodă de fraudă a apărut pe rețelele de socializare iar totul se realizează pe suferința copiilor bolnavi de cancer de la Secția Oncologie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Mariadin Iași.

Este vorba despre un profil de pe o rețea de socializare de pe care se postează un anunț potrivit căruia va fi organizat un eveniment caritabil iar în urma achiziției unui produs (o jucărie handmade) sau prin intermediul unei aplicații mobile (bilet fără participare), fondurile obținute ar urma fie dirijate către micii pacienți oncologici din unitatea medicală ieșeană. În postarea respectivă este specificat faptul evenimentul va avea loc în Copenhaga, Danemarca.

Povestea este una lacrimogenă, menită înmoaie inimile donatorilor, însă este departe de adevăr.

Conducerea Spitalului de Copii a transmis nu există nici un fel de solicitare sau colaborare în ceea ce privește evenimentul respectiv, aceasta fiind, cel mai probabil, doar este o nouă tentativă de fraudă.

“Spitalul nostru nu colaborează și nu a colaborat vreodată cu persoana fizică sau juridică la care faceți referire. Noi nu am solicitat și nu vom solicita organizarea de tombole, evenimente sau strângeri de fonduri pentru pacienții noștri. Avem, întradevăr, colaboratori însă sunt atent verificați și nu ridică nici un fel de suspiciune”, a declarat biong. Alina Belu, managerul Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Mariadin Iași.


Atragem atenția celor care doresc facă un bine și doneze pentru o cauza nobilă, o facă numai după ce au verificat cu atenție cazurile dar și persoanele care strâng aceste donații!