La data de 9 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, au documentat activitatea infracțională a unei femei (cetățean străin), pentru săvârșirea infracţiunilor de introducerea sau scoaterea din țară, fără drept, de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

 

Aceasta a fost prinsă în flagrant delict, în punctul de trecere Sculeni, de către polițiștii de frontieră, în timp ce ar fi intenționat să intre în Republica Moldova, având asupra sa peste 86 de grame de ketamină (drog de risc), destinată comercializării.

 

Din materialul probator administrat în cauză a reieșit că, persoana cercetată ar fi procurat drogul de risc din Spania, l-ar fi introdus în România și l-ar fi pus în portbagajul unui autoturism cu care s-ar fi deplasat la PTF Sculeni, județul Iași, cu intenția de a părăsi România.

 

La data de 9 mai, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reținerea persoanei cercetate.

 

Astăzi, 10 mai, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași cu propunerea de arestare preventivă a acesteia, pentru 30 de zile.

 

Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu polițiști de frontieră din cadrul I.T.P.F. Iași – S.T.P.F. Iași.

 

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.