Lucrările de reparații la una dintre cele 4 clădiri ale Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie au fost finalizate.
Lucrarea desfășurată pe parcursul a 6 luni a avut drept obiectiv refunctionalizarea Secției Exterioare “Dr. Clunet”, secție cu 46 de paturi care îngrijește cu predilecție bolnavi cronici, diagnosticați cu tuberculoză pulmonară dar și alte afecțiuni respiratorii în condiții de siguranță epidemiologică.
Este prima clădire reabilitată integral de această administrație a spitalului, cu fonduri de la bugetul Consiliului Județean Iasi (816.000 lei) și bugetul spitalului (168.000 lei).
Deși clădirea necesită continuarea lucrărilor de reamenajare pentru încă o fațadă, pentru șarpantă și trotuare precum și la nivelul apelor menajere, acest pas către oferirea de condiții decente pentru bolnavii cu patologie respiratorie este crucial în cadrul sistemului sanitar ieșean.
“Ma bucur enorm ca am reușit să să punem în valoarea ei reală “Vila Grierul” fosta vilă a familiei avocatului Logotides și edificiul Secției IV “Dr. Clunet”, locul în care a servit medicina ieșeană eroul francez care a luptat la Charleroi alături de Napoleon – De. Jean Pierre Clunet. Îmi doresc să continuăm lucrările de reamenajare și a curții interioare ca să putem să putem reda în funcțiune și zona de promenadă printre edificiile rămase, să redescoperim aleile si calea de trăsură și să coborâm până la lacul din baza proprietății, pe malul căruia să visam la noua noastră clădire”,a transmis managerul unitatii medicale, Dr. Radu Crisan-Dabija.