Joi dimineață, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au efectuat 35 de percheziții domiciliare în București și Ilfov. Acțiunea vizează persoane implicate în ilegalități legate de activități de curierat (în special livrare de mâncare) și transport alternativ de persoane.

În cadrul a 8 dosare penale, 14 persoane sunt investigate pentru săvârșirea de infracțiuni de evaziune fiscală în formă continuată. Cercetările indică faptul că, în perioada 2019-2023, aceste persoane ar fi acționat prin 30 de societăți comerciale pentru sustragerea de la obligațiile fiscale, ascunzând sursele impozabile ale unor venituri salariale și utilizând diverse tactici, inclusiv achiziții fictive.Prejudiciul estimat în acest caz este de 12.260.000 de lei. Perchezițiile au ca scop documentarea și investigarea activității infracționale, identificarea de bunuri și înscrisuri relevante și aducerea persoanelor implicate la sediul Direcției de Investigare a Criminalității Economice pentru audieri și dispunerea de măsuri.

Acțiunea implică forțe de poliție de la Inspectoratul General al Poliției Române, Direcția de Investigare a Criminalității Economice, și serviciile de investigare a criminalității economice din D.G.P.M.B. și I.P.J. Ilfov. De asemenea, luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, Institutul Național de Criminalistică și Inspectoratul General pentru Imigrări acordă sprijin în această operațiune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *