Caz șocant chiar și pentru medicii de la Spitalul de Copii din Iași, care credeau că le-au văzut pe toate, dar și pentru cei aflați la rând, în așteptarea unui consult: un copil in vârstă de nici 1 an a ajuns la Unitatea Primiri Urgențe însoțit de mamă, cu numeroase urme de lovituri pe corp.

Potrivit surselor 24iasi, copilul a fost dezbrăcat pentru a fi consultat pentru o răceală, moment in care cadrele medicale și cei prezenți în UPU au ramas stupefiați: copilul era plin de vânătăi pe corp, semn că ar fi fost victima violenței.

Imediat a fost sesizată Poliția și asistența socială, urmând a se efectua cercetări in acest caz.

“Colegii noștri au fost anunțați de această situație, urmând să efectueze cercetări și să stabilească dacă se impun măsuri. In acest moment, minorul se află în siguranță, la Spitalul de Copii”, a declarat Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt al DGSAPC Iași.

Update! Cazul a ajuns in atenția Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

“La data de 23.09.2023, organele de cercetare penală au fost sesizate de Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Sfânta Maria Iași, cu privire la faptul că la unitatea medicală a fost examinată o minoră în vârstă de 11 luni, care prezenta mărci traumatice la nivelul spatelui.
Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, in vederea stabilirii situației de fapt.

Precizăm că măsurile dispuse sunt prevăzute de Codul de procedură penală și nu pot înfrânge principiul prezumției de nevinovăție” a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași,
Procuror Fânariu Ștefan.