Puterea exemplului. Astfel putem descrie cel mai bine rezultatele strălucite pe care unii elevi din mediul rural le-au obținut la Evaluarea Națională.

9,95 sau 5 sutimi până la perfecțiune. Aceasta este media obținută de către Adelina-Elena Anton, elevă la Școala Gimnazială “Iacob Negruzzi” din Trifești la Evaluarea Națională. Adelina face naveta pe jos, 2 km dus și 2 km întors în fiecare zi pentru a ajunge la școala din Trifești, deoarece locuiește într-un sat din apropiere, la Zaboloteni. Nu a făcut nici măcar o oră de pregătire însă a fost susținută necondiționat de către părinți care i-au spus că trebuie să învețe din greu. Ei nu au avut posibilități prea mari să învețe însă pentru fiica lor au făcut tot ce le-a stat în putință! Iar Adelina le este recunoscătoare și este mândră de părinții ei.

“Consider că este foarte importantă implicarea părinților și educația cu care au început în viața. M-au sprijinit mereu și m au sfătuit să continui să învăț din greu pentru a trăi o viață mai bună. Mama are doar 8 clase din cauza posibilităților, iar tata a făcut 11 clase de profesională”, a declarat Adelina pentru 24iași.

Despre examen, spune că i s-a părut ușor pentru că s-a pregătit foarte bine. Adelina a luat 10 “curat” la Română și spune că doar o greșeală minoră, o mică neatenție, i-a adus nota 9,90 la Matematică, astfel media generală fiind 9,95.

“Am fost foarte bucuroasă, însă mă așteptam să iau note mari pentru că m-am pregătit foarte mult. Examenul a fost ușor, la matematică am avut un moment de neatenție și am greșit la un exercițiu ușor”, a mai spus Adelina.

9,95 este o medie care ar trebui să o ajute pe Adelina să intre la orice liceu. Dar ea nu vrea la orice liceu ci vrea la unul care să aibă cămin, pentru a nu fi nevoită să piardă timpul pe drum, în loc să învețe.

“Aș dori să merg la un liceu care să aibă și cămin, ca să nu fiu obosită după drum, dar să fie și unul bun, cum este Colegiul Național “Costache Negruzzi” din Iași”, a încheiat Adelina.