Codrina Dimitriu este asistentă-șef ATI în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” și primvicepreședinte în cadrul sindicatului Sanitas Iași. În total, femeia câștiga anual aproape 140.000 lei potrivit declarației de avere de pe site-ul instituției medicale și cu toate acestea, a făcut dispărute din magazia spitalului peste 110 recipiente cu detergenți cărora nu le poate justifica folosință.

În această situație, femeia a ajuns în comisia de disciplină iar luni, 18 septembrie, a avut loc audierea asistentelor și infirmierelor care lucrează pe sector.

Ghionionul Codrinei Dimitriu a făcut ca unul dintre reporterii 24iași să se afle pe hol în momentul în care martorii așteptau să fie chemați de către comisia de disciplină, putând observa comportamentul cel puțin nepotrivit al asistenței-șef. Femeia umbla cu mai multe documente în mână, explicând fiecăreia ce trebuie să spună, sfătuindu-și colegele să nu se lase influențate emoții pentru că cei din comisie să nu aibă nici un fel de bănuieli. Vizibil stresată, asistenta-șef nu a avut nici un fel de scrupule în a influența martorii, astfel încât să iasă bine.

Membrii comisiei de disciplină urmează să ia o decizie, atât pe baza decarațiilor martorilor cât și pe baza dovezilor de care dispun, urmând ca asistență-șef Codrina Dimitriu să fie trasă la răspundere.

Până la acest moment, încă nu se știe cum va evolua situația asistenței-șef. Codrina Dimitriu este primvicepreședinte în cadrul sindicatului Sanitas Iași de unde încasează 38.848 RON anual, de asemenea este și membru al consiliului național în cadrul Federației SANITAS din România, de unde mai încasează alți 11.520 RON anual iar pentru funcția de asistent șef este remunerată cu 89.183 RON anual, ajungând la un venit lunar demn de un manager de spital: 11.600 RON.

stirea initiala aici: