Două familii, una din Bucureşti şi cealaltă din Oradea, au înţeles că durerea lor poate fi transformată într-un alt început pentru alţi pacienţi a căror unică şansă este un transplant.

La București, la Spitalul “Bagdasar-Arseni”, familia unui pacient aflat în moarte cerebrală a găsit puterea de a preschimba suferința lor în speranță pentru alţi pacienți. Așa că a fost de acord cu donarea de organe și astfel să salveze viețile altor semeni aflați în cumpănă. Graţie acestei decizii, au oferit speranţă la viaţă pentru 3 semeni necunoscuţi care aşteptau un transplant hepatic sau renal şi pentru alţi 2 care aveau nevoie de transplant cornee.

Astfel, la Centrul de Transplant Hepatic al Institutului Clinic Fundeni viața unui pacient a putut fi salvată în urma intervenţiei de transplant hepatic. În cadrul Centrului de Transplant Renal al Spitalului Clinic Dr. C.I. Parhon Iaşi, alți doi pacienţi aflați pe listele de așteptare au primit şansa la o viață normală datorită operațiilor de transplant renal. Transplanturile de cornee au fost realizate în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucuresti.