Medicii ieșeni s-au confruntat cu două cazuri dificile la sfârșitul acestei săptămâni. Este vorba despre doi copii împușcați în ochi. Unul dintre ei, în vârstă de 3 ani, a ajuns la spital cu plăgi produse de alice iar celălalt cu plăgi produse de o armă de airsoft.

“Un copil în vârstă de 3 ani a fost transferat de la Spitalul Județean Suceava către Iași, fiind evaluat mai întâi la Spitalul de Copii “Sf. Maria” apoi a ajuns la noi unde a fost internat la Clinica de Chirurgie Oromaxilofaciala, diagnosticul fiind de plăgi împușcate, posibil alice pe mai multe zone din corp, la nivelul obrazului stâng și suborbital stâng, din fericire fără afectarea vederii. A fost operat de către echipa de Chirurgie Oromaxilofacială, s-au extras corpii străini și evoluția post operatorie a fost una favorabilă. A mers la domiciliu și urmează să revină la control.

Un alt copil în vârstă de 11 cu o plagă produsă de o armă cu aer comprimat, la nivelul ochiului, a fost internat la Clinica de Oftalmologie de la Spitalul “Sf. Spiridon” din Iași având o contuzie forte la nivelul ochiului, cu hemoragie în interiorul ochiului. Pacientul are afectată vederea, este sub tratament și monitorizare în secția de Oftalmologie. Deocamdată prognosticul funcțional adică recăpătarea întregii capacități vizuale la nivelul ochiului afectat este rezervat. Sperăm însă într-o evoluție favorabilă, copilul va avea nevoie de tratament atât în regim de urgență cât și mai departe”, a detaliat Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Potrivit presei locale, după ce s-a jucat într-un parc din catierul Ițcani din Suceava, copilul de 11 a plecat spre casă, iar pe drum s-a întâlnit cu un adolescent de 17 ani care avea asupra sa un pistol airsoft replică, cu care ar fi tras de mai multe ori.

În ceea ce privește cazul copilului în vârstă de 3 ani împușcat în zona ochilor cu un pistol cu alice, nu se cunosc circumstanțele care au produs acest eveniment nefericit.