Mai multe cadre didactice care urmau să fie examinate astăzi la concursul de titularizare nu au fost primite în incinta Liceului “Mihai Eminescu” din Iași deoarece ar fi întârziat câteva minute după ora întrării în săli.

Potrivit surselor 24iasi, întârzierea a fost determinată de lucrările care se desfășoară la Podu Iloaiei și care duc la blocaje zilnic dar și de întârzierea trenului de pe ruta Pașcani-Iași. Au fost și cazuri în care s-a întârziat pentru că la întrarea principală a Liceului “Mihai Eminescu” nu era afișat clar faptul că întrarea participanților la concursul de titularizare se face pe la intrarea elevilor, de pe strada Nicolae Bălcescu.

Toate persoanele care au întârziat și care urmau să participe la concursul de titularizare s-au prezentat la sediul Inspectoratului Școlar Iași pentru a depune un memoriu.

“Am luat bilet pentru trenul de la ora 6:25, în ideea că mă voi încadra în timp dar acesta a întârziat foarte mult și am ajuns la liceu la ora 8 și 3 minute”, a declarat una dintre participantele la concurs.

Un alt tânăr care s-a prezentat la concurs spune că ajuns la 7:59 in fața întrării principale, întârziind din cauza traficului infernal dat de lucrările de la Podu Iloaiei.

“Am fost ieri în recunoaștere, să văd unde este liceul, pentru că nu sunt din Iași. Nu era afișat mare lucru la intrarea principală, decât un afiș vechi de ani de zile că se intră pe la intrarea elevilor. Din câte am înțeles, și în cazul elevilor sunt două intrări. Eu am ajuns practic la 7:59 în față, până am înconjurat pe alte străduțe să ajung la această întrare a elevilor, am întârziat. Doamna inspector general era la ușă și mi-a zis pe un ton ridicat că <Peste mine nu trece nimeni>. Pe site-ul Inspectoratului Școlar nu era nimic afișat ieri, nu știam pe unde se face accesul în centrul de concurs, am înțeles că era afișat pe site-ul liceului însă noi am urmărit, așa cum cred că e și normal, site-ul oficial al inspectoratului”, a declarat un alt participant la concurs.

Sunt 15 persoane în această situație numai dintre cei care ar fi trebuit să între la concurs la Liceul “Mihai Eminescu” dar situația este asemănătoare și la alte centre de concurs.

Antonina Bliorț, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Iași a declarat că metodologia concursului nu permite nici un fel de întârziere.

“Intrarea in sala de concurs se face între orele 7 și 8, fără nici o abatere”, a declarat Antonina Bliorț.

Alături de participanții care nu au putut întra la concursul de titularizare a fost și Laviniu Lăcustă, liderul USLIP Iași.