În seara zilei de 08 octombrie 2023, polițiștii Secţiei 5 Poliţie Iaşi, au oprit strada Libertăţii, din municipiul Iaşi, un autoturism, care nu a respectat regulile de circulație rutieră, respectiv a efectuat virajul la stânga deşi indicatoarele interziceau acestă manevră.

La volanul autoturismului a fost identificat un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din municipiul Iaşi. Având în vedere faptul că șoferul autoturismului emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea alcoolscopică, rezultatul testului fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, s-a constatat faptul că acesta are permisul de conducere anulat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută de art. 336 şi “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută de art. 335 din Codul Penal. Ulterior, în baza probatoriului administrat, la data de 10 octombrie 2023, bărbatul a fost reținut de polițiști și introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Iaşi.